EIGHT AND BOB
MEMOIRES de MUSTIQUE
Eau de Parfum

Mémoires de Mustique is a tribute to those who have shared the magic of this unique Caribbean island and for those who once dreamed of being part of something unique. Mémoires de Mustique scent is born from the encounter between a masterpiece of Albert Fouquet and the reminiscences of the magnificent and exclusive island of Mustique through its crystalline waters, the eternity of its sunsets and its landscapes unchanged throughout history. A trip to the past to capture its essence in its purest form.

Opis

Albert Fouquet, sin pariškog aristokrata, bio je dio elitnog francuskog društva ranoga dvadesetog stoljeća i veliki poznavalac parfema. Fouquet je stvorio i usavršavao različite esencije za svoju osobnu upotrebu uz pomoć Philippea, obiteljskog batlera. Fouquet je neprestano odbacivao prijedloge za prodaju njegovih mirisa.
Jedne noći tijekom ljetnog odmora 1937. godine na francuskoj rivijeri Côte d’Azur, Albert je upoznao mladog američkog studenta koji je u kabrioletu obilazio Francusku, a zvao se John F. Kennedy. Kennedyjev šarm i simpatičnost nagovorili su Alberta da mu ustupi uzorak svoje kolonjske vode. Vrativši se s odmora, Kennedy je poslao pismo Albertu zahvalivši mu se na takvoj gesti i informirajući ga o uspjehu koji njegov parfem uživa među Kennedyevim prijateljima. Zatražio je od Alberta da mu pošalje osam uzoraka, “i ako vaša proizvodnja dopušta, još jedan za Boba.”
Bez da je potpuno razumio zahtjev, Albert je odlučio poslati kutiju s dovoljno dodatnih uzoraka ali je prije toga želio da Philippe pronađe neke lijepe staklene bočice u pariškoj ljekarni. Albert ih je smatrao prikladnim za njegovu kolonjsku vodu i nazvao ih u stilu Kennedyeva zabavnog zahtjeva: “EIGHT & BOB”.
Nekoliko mjeseci kasnije Albert nije mogao vjerovati kada je počeo primati pisma iz SAD-a s zahtjevima raznih holivudskih redatelja, producenata i glumaca kao što su Cary Grant i James Stewart. Svi su željeli “EIGHT & BOB” kojeg su očito otkrili preko Josepha Kennedyja, Johnovog oca.
U proljeće 1939. Albert je umro u prometnoj nesreći kod Biarritza (Francuska). Philippe, jedina osoba koja je provodila zapovijedi, nastavio je radom. Nekoliko mjeseci nakon početka Drugog svjetskog rata, prisilno je napustio posao s obitelji Fouquet. U posljednjim pošiljkama koje je poslao, Philippe je sakrio boce u knjige koje je pažljivo rezao rukom kako bi spriječili naciste da uzmu parfem.
Desetljeća kasnije, zahvaljujući obitelji buttlera Philippea, formula za EIGHT & BOB je potpuno obnovljena, zajedno s cijelim proizvodnim procesom.
EIGHT & BOB je čvrsto čuvana tajna. Miris se temelji na rijetkoj aromatičnoj biljci iz Čilea. U siječnju 1934. Albert Fouquet otputovao je u Čile i vratio se u Pariz s nekoliko grančica biljke koju je nazvao “Andrea”. Andrea je divlja biljka s teškoćom u opskrbi zbog otežanog pristupa području gdje raste, Može se odabrati samo tijekom prosinca i siječnja. Skupljene biljke podvrgavaju se vrlo zahtjevnom postupku odabira, od kojih je odabrano tek 7%. Ovaj proces završava od ožujka do travnja, a tek tada se zna kolika će ih količina biti u EIGHT & BOB bočici.

Dodatne informacije

Zapremnina

,

Brand

Spol

Tip