Od najmlađe dobi, Silvani Casoli, kreatorici marke IL PROFVMO, bilo je jasno da će njezina sudbina biti vezana za mirise. Rođena u Reggio Emillia (nedaleko od Bologne u Italiji), Silvana je brzo razvila interes za prirodu i mirise.
Tijekom šetnje među drvećem, cvijećem i grmljem, Silvana je ubrzo otkrila da ima dar za razlikovanje mirisa. Odmah je postala fascinirana izvanrednim emocijama koje priroda i parfemi mogu pružiti i postavila je svoj vlastit životni put kako bi postala parfumerski nos.
Kad je došlo vrijeme da izabere što će studirati, instinktivno se odlučila za prirodne znanosti na Sveučilištu u Urbinu. Tamo ju je sve više fascinirao miris koji ju je okruživao. Kao takva, odlučila je specijalizirati svoje znanje usmjerenjem u tajne kozmetologije, botanike i aromaterapije.
Nakon diplome, Silvana je počela raditi za velike robne marke parfema, tijekom čega je nastavila usavršavati ​​svoje vještine u umjetnosti izrade parfema. Slijedom vlastitih velikih snova, odlučila je stvoriti vlastiti brend, IL PROFVMO (Il Profumo), dajući mu novi izazov: razviti inovativne parfeme koji će odgovoriti na socio-olfaktorne potrebe. Na taj način, također daje počast ljubljenoj prirodi.